Witte Anjerspeld

De witte anjer staat symbool voor de erkenning en waardering voor veteranen vanuit de samenleving. Het is daarom een uiterlijk kenmerk dat staat voor respect van de burgerbevolking voor de inzet van veteranen onder moeilijke omstandigheden en hun loyaliteit aan ons land. De symboliek van de witte anjer vindt zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook de bedoeling van dit burgerinitiatief om zoveel mogelijk mensen tijdens Veteranendag de witte anjer te laten dragen. 

Door de Stichting Limburgse Veteranendag (SLVD) is de Witte Anjerspeld in 2006 ontworpen en in het volgende jaar met succes geïntroduceerd. Daarbij was en is de doelstelling dat de anjerspeld door iedereen gedragen mag worden en dat de anjerspeld bij voorkeur alleen binnen een bepaalde periode wordt gedragen en wel in de week voorafgaande aan de Nederlandse Veteranendag, op de Nederlandse Veteranendag en verder  tijdens een regionale of lokale viering van Veteranendag of een daarmee verband houdende bijeenkomst die buiten voornoemde periode wordt gehouden.

De speld mag zich inmiddels verheugen in de belangstelling van vele veteranenverenigingen, verenigingen van (oud)-militairen, gemeenten en andere organisaties in Nederland alsmede in het buitenland.  

De Witte Anjerspeld staat geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) onder nr. 86195-01.

Deze Witte Anjerspeld is nu te verkrijgen met zowel een naaldsluiting (vooraanzicht afbeelding 1) als een pin- of magneetsluiting (vooraanzicht afbeelding 2). 

M.i.v. 1 november 2020 is de prijs van deze anjerspeld € 1,50 per stuk plus evt. verzendkosten.
Indien u echter meerdere spelden in één bestelling afneemt zijn de prijzen als volgt, (exclusief evt. verzendkosten):

10  –   99 spelden € 1,40 p.st.
100 – 249 spelden € 1,30 p.st.
250 – 999 spelden € 1,20 p.st.
1000 en meer spelden op aanvraag

De anjerspelden zijn te bestellen door op deze link te klikken​.
Informatie bij:
Stichting Limburgse Veteranendag
Bogaartsborg 10
6228 AM Maastricht
e-mail: anjerspelden@gmail.com
Tel: 0621867043 (08.00 - 19.00 uur)